תליית כביסה בשבת ולפני שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,האם מותר לפני שבת לתלות כביסה שתתייבש במהלך השבת?
אני בת שירות והזמן היחיד שאפשרי לי לכבס הוא בסופש..
לפני שבת האחרונה הורדתי את הבגדים מהחבל לפני שבת על אף שהיו קצת רטובים ונתתי להם במהלך השבת להתייבשבחדר כדי שלא יהיו על החבל ,האם נהגתי כראוי?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור להשאיר כביסה על החבל מערב שבת שתתייבש שם במהלך השבת, האיסור הוא לתלות בגד רטוב בשבת עצמה, שאז זה נראה שהוא התכבס בשבת עצמה חלילה. ואגב תליית בגד ליבוש בשבת עצמה, אסורה גם בתוך החדר הפרטי באין רואה, וכפי הכלל שבידינו שמה שאסור משום מראית העין גם בחדרי חדרים אסור.

יום נעים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שא סעי' מה. אמנם ראה בס' דינים והנהגות מהחזון איש פרק ט שהחזון איש היה דואג שיסירו את הכביסה לפני שבת, אבל אין בזה חיוב מדינא אלא הקפדה וחומרא של החזון איש לעצמו.