לתרומות לחץ כאן

בצל בסכין בשרית לתבשיל חלבי

שאלה:

חתכתי בצל בסכין בשרית שאינה בת יומה ושמתי במחבת חלבי שאינו בין יומו לצורך הכנת שקשוקה. נזכרתי אחרי שהיא כמעט מוכנה.
1. האם אפשר לאכול מהשקשוקה?
2. האם המחבת טרף?
3. האם אפשר לערבב עם גבינה צהובה ?

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז ודאי אין כל היתר, למנהג בני ספרד יש שנטו להקל בזה, וכך צידד הגר"ע יוסף על פי דקדוק דברי השו"ע בסי' צה סעי' ב, שכאשר היא אינה בת יומה זה לא נעשה בשרי למנהג בני ספרד, אולם בבן איש חי החמיר בזה וסבר שאין להקל אלא במקום הפסד מרובה, ראה בדבריו בפ' קרח, ולכן גם ספרדי לא יאכל את המאכל ויראה להכשיר את המחבת.

חג שמח.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל