שכן שהרחיב וסתם חלון של מחסן

שאלה:

שלום, מה אני רשאית לעשות במידה שהשכן בנה תוספת לבית שלו וסגר לי את החלון שהייתה לי מעל המחסן ביתי שהייתה איוורור ואור למחסן הבית שלי .
אני לא הייתי רוצה לתבוע אותם משפטי כי אני מחפשת להיות בשלום איתם אבל מאוד קשה לי לקבל את מה שהם עשו בלי להתחשב אתנו כשכנים.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם את לא רוצה לתבוע אותם, את יכולה להציע להם להגיע יחד לרב השכונה או לרב אחר שיכריע ביניכם. אבל, לפגוע מבלי להזדהות אינו מוסרי ולא יעיל. השכנות הטובה היא אכן דבר מאוד חשוב שחשיבותו עולה על חשיבות חלון של מחסן.