לולב יבש – שרוף מעט בקצהו מהשמש / כסיסת עור

שאלה:

ברשות הרבנים שליט"א ב' שאלות:
א. מה הדין של מעט יובש שיש בראש תיומת הלולב?
(כמדומני שדבר זה מצוי למדי, ולפעמים קורה באמצע החג, אך נ"ל שרוב האנשים אינם מדקדקים בזה כ"כ, לעומת זאת רבים מקפידים לבדוק שלא נסדקה התיומת, וזה כמדומני דבר שאינו מצוי כמעט)
ב. האם מותר לחתוך ציצי עור ע"י השיניים? (חשבתי שאולי יש בזה חשש איסור, כיון שהרי יש איסור לאכול בשר אדם, עכ"פ מדרבנן, ועור האדם כבשרו, וא"כ אולי יש להחשיב את החתיכה כטעימת איסור, כיון שנכנס לפיו)
בתודה רבה

תשובה:

שלום רב

  1. ידועה בענין זה הוראתו של החזון איש מובא בספרו בסוף חלק או"ח, שאותו אדום או חום שיש בראש העלה מחמת הצריבה של השמש אינו בכלל פסול יבש, כיון שזה קשה ואינו נפרך, וכך היא צורתו הטבעית של הלולב. ידוע שבבריסק החמירו בזה לחפש דוקא שיהיה ירוק ממש עד הקשה העליון, אבל זו חומרא ואינו מן הדין. אבל אם רואים מראה לבן ממש של יובש, זה כבר בכלל חשש יבש.
  2. על אכילת עור אדם ראה כאן [אין טעם, ומותר לכסוס הנדון רק לגבי אכילת אותו עור].