תלייה בפצע שספק אם מוציא דם

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול, מראה חום שנמצא על עד בדיקה לאחר שלושה ימים מההפסק, ויש בוודאות לאישה מכה באו"מ, אלא שבזמן הבדיקה לא הרגישה כאב, האם ניתן לתלות במכה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מראה חום לא בהכרח אסור, כדאי להראות לרב שיכריע. לגבי תלייה במכה, כיון שמדובר בבדיקה שדינה כראייה ממש ולא בכתם, אפשר לתלות רק אם יודעים בודאות שהמכה מוציאה דם בחיכוך, אם אתם יודעים זאת ניתן לתלות, ואם לא ואכן מדובר בכתם בגוון אסור, תוכלו להסתייע באחות בודקת טהרה, שתוכל לקבוע אם יש מכה שמוציאה דם.

גמר טוב.