התרת נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב
רציתי לדעת איך אני יכול להתיר נדר שאמרתי
הסיפור הוא סבתי וסבי נפטרו לפני מספר שנים ונשאר להם כלב שאני נדרתי נדר (אמרתי בקול לעצמי) לא למסור אותו אך כרגע אני לא יכול לעמוד בזה וממש קשה לי לגדל אותו ואני ממש רוצה למסור אותו אך אני לא רוצה להפר את הנדר איך ניתן להתיר את הנדר הזה
אשמח לתשובה
תודה רבה
איתן

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות התרת נדרים בפני שלושה אנשים המבינים את ענין ההתרה, ויודעים כיצד למצוא לכך פתח [הקושי וכו'], תפנה לרב בית הכנסת המקומי שיסדר לך את זה.

בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא. יש הלכה בהתרת נדרים שכל נדר שזוכרים אותו יש חובה לפרט אותו לפני לפחות אחד מהרבנים המתירים, ואז מוצאים פתח – נימוק להתרה. ההתרה אינה סתם בלנקו, זה בא עם נימוק.