חלב חם על השיש הבשרי

שאלה:

הכנסתי לטוסטר 2 פרוסות לחם מרוחות בחמאה
כשהוצאתי את הלחם והנחתי על צלחת הצלחת התהפכה עם הלחם על השיש הבשרי הצמוד אליו בעודו חם
האם השיש צריך הכשרה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהפרוסות הן דבר גוש, אין בהן את הקולא של כלי שני וכו', ויש להכשיר את השיש במידת האפשר, לנקותו היטב, לא להניח דבר חם באותו מקום 24 שעות, ואז לערות עליו מים חמים מקומקום שלוש פעמים, בהסתמך על דעת הסוברים שהגעלה שלוש פעמים מועילה גם בכלי חרס אף שאין הלכה כן. ובכל מקרה לאחר אותם 24 שעות שוב שום מאכל לא יאסר כיון שהשיש כבר לא יהיה "בן יומו".

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הערה חשובה
    החמאה היתה מרוחה בין שני הפרוסות
    כלומר החמאה היתה באמצע ולא יצאה החוצה החמאה.
    על השיש היה רק פירורים קטנים מהלחם
    עדיין צריך להגעיל