התרת נדרים

שאלה:

שלום,
אדם שבשעת כעס אמר לבנו (בן 17) בלשון נדר שיותר הוא לא ייתן לו כסף. כעת מתחרט על מעשיו שהיו בגין כעס, כיצד ניתן להתיר הנדר?
הוא פנה אליי על מנת להתיר הנדר

תשובה:

שלום וברכה

יש לערוך התרת נדרים בפני שלושה אנשים המבינים את ענין ההתרה, והפתח יהיה שהדברים נאמרו מתוך כעס שלא במחשבה. יש לפרט את הנדר לכל הפחות בפני אחד מהם. אין לסמוך על ההתרה הכללית שנעשה השבוע בערב ראש השנה, אא"כ יפרט את הנדר בפניהם.

במקביל יש להעמידו על חומרת איסור נדרים, ועד כמה יש להמנע מכך לגמרי!

שנה טובה ומבורכת.