שבועה

שאלה:

בס"ד

לרב שלום,

דודה שלי בסוכות שנה שעברה מתוך שנפגעה וכעסה אמרה "אני נשבעת שאני לא מזמינה אף אחד לשנה הבאה בסוכות" כבר למחרת שאמרה את הדברים התחרטה.
השאלה האם זה נקרא שבועה ואם כן כיצד אפשר להתיר אותה?
תודה מכל הלב

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער רב את שאלתך, שבועות ונדרים זה דבר חמור מאוד וחבל שאנשים לא יודעים כמה צריך להזהר בכך.

עליה לעשות התרת נדרים בפני שלושה אנשים המבינים את ענין ההתרה, תנסו לשאול אצל רב בית הכנסת, והפתח יהיה שהשבועה נאמרה מתוך כעס.

בשורות טובות.