הפרת נדר לאשה בשבת

שאלה:

בס"ד,
שלום כבוד הרב,
אשמח אם כבודו יוכל לעזור לי בביאור ס"ק ג,ס' שמא, ד"ה – "והוא הדין אם נדרה לזמן והזמן כלה בשבת…"
לא הבנתי את דברי המשנ"ב-
אם תוקף הנדר מסתיים בשבת אז לא צריך בכלל להפר כי אין כבר נדר בכלל. ואם תוקף הנדר מסתיים רק במוצ"ש אזי עדיין נחשב הפרת הנדר לצורך השבת ויכול להפר לאשתו.
אם כן – למה כתב המשנ"ב שאין הפרת הנדר לצורך השבת.
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

כוונת המשנה ברורה כך: הבעל יכול להפר את נדרי אשתו רק ביום שמעו, ולכן, יש בעיה: מצד אחד לא מפירים נדרים בשבת, ומאידך אם לא יפר היום אין לו עוד אופציה לעשות זאת… לפיכך, הכי טוב לא לספר לו על הנדר. לחלופין, אם זה נדר שיש בהפרתו צורך השבת מותר להפר. אבל אם אין צורך שבת, למשל נדרה שלא לטייל ברחוב פלוני והיא לא חייבת לטייל שם בשבת, אם הנדר הוא גם למחר, מתירים לו בדוחק להפר כי מחר לא יוכל להפר, אבל אם בלאו הכי הנדר יפקע מחר, אף ששמע זאת היום ואם לא יפר עכשיו לא יוכל להפר יותר, אין להפר, כיון שאין בזה צורך שבת, ומחר בלאו הכי יהיה מותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1