מי רגלים על חול או דשא בשבת

שאלה:

האם מותר להטיל מי רגלים על חול או על דשא בשבת ?תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה יש להחמיר שלא לעשות זאת בשבת, אולם המיקל יש לו על מה לסמוך.

מקורות:

בשו"ע סי' שלו סעי' ג התיר להטיל מי רגלים על קרקע זרועה משום שסבר שמי רגלים אינם מצמיחים ואין בכך דין של השקייה, אולם ראה ביאור הלכה שם שהביא מהתפארת ישראל שזה מועיל לזיבול הקרקע וממילא יש בכך חשש של חורש, וציין שהעולם לא חששו לדבריו. אמנם בכף החיים ס"ק לא הביא שיש שחששו לכך. וכן הובא בערוך השלחן שם סעי' כב. כמו כן בבית יוסף שם הביא שיטת היראים שסבר שמי רגלים מצמיחי ויש בכך איסור זורע כמו כל השקייה. לכן לכתחילה כדאי להמנע.

כמו כן אם מדובר במקום שאנשים עלולים ללכת שם, יש להמנע מלעשות להם הצער הזה, הריח אינו נעים…

בהצלחה.