התרת נדרים

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
האם אמרתי את המילים הבאות
"אני מקבל על עצמי לטבול כל יום"
כלומר זה היה תנאי עם חבר שלי ואמרתי לו אם אני טובל כל יום וכו…

וקשה לי מאוד לטבול כל יום עקב המים הקרים מחיר וכדומ…
האם אני צריך לעשות התרת נדרים בפני שלושה או בגלל הנסוח הספציפי שלי אין צורך?

תודה

תשובה:

לא הבנתי את הנוסח המדוייק כיון ששינית את הסיפור באמצע… והשארת בוכו'…

אבל זה נשמע כמו נדר ממש שצריך התרת נדרים.

להבא יש להמנע מכל וכל משימוש באמירות כאלו!!!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    מחילה על הכו'…
    דברתי עם חבר ועשה עימי תנאי ואמרתי לו שאם אני לוקח על עצמי לטבול כל יום …הוא יקיים את התנאי מצדו.

    האם בזה צריך התרה בפני שלושה?
    והאם מותר לעשות התרה בלילה היום בשביל שמחר במקרה ולא אוכל לטבול לא הענש ע"ז… חס וחלילה