ההבדל בין קללה לנדר

שאלה:

שלום הרב.. אני ואח שלי רבנו על המטען ואני חוששת(לא בטוחה ב100 אחוז) שנדרתי באמא שלי שאם אני יתן לא את המטען היא תחלה במחלה(סרטן).. ואני נורא מצטערת על כך ואני בכלל לא זוכרת אם נדרתי ואין בעיר שלי אני חושבת מישהו שעושה התרת נדרים.. וגם נדרתי באמא שלי שאני לא יספר לה את הנדר וסיפרתי מה אני יכולה לעשות אני בדיכאון יושבת ובוכה יום ולילה בבית בבקשה תעזור לי..

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש להבדיל בין הנדר המיותר לגמרי לבין הקללה המטופשת וחסרת הטעם, נדר וקללה הם שני דברים, כלומר שאף אם הנדר חל ואסור עליך לעבור עליו ולתת את המטען לאחיך [אם אני מבין נכון הנדר לא חל, כיון שלא אמרת שאת נודרת שלא להביאו, אלא שאם תביאי יקרה משהו, שזה כבר הקללה הטפשית], מכל מקום אין שום קשר לאמא שלך והקללה שלך שהיא חלילה תחלה אין לה שום בסיס והיא סתם קללת חינם שאין בה ממש.

יש להתחרט על דיבורים מיותרים וטפשיים ובעזרת ה' לא יארע כל נזק.