להניח לאבא חילוני אוכל על צלחת טרפה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
האם מותר לשים לאבא שלי אוכל שהכנתי לו על צלחת טרפה שלהם על שולחן מלוכלך מחלב ובשר?
פשוט אני לא רוצה שהוא יקח עם הידיים ויגע לי בטעות באוכל
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק, יש לנו כלל שסתם כלים אינם בני יומם, כך שגם אם אתה מניח אוכל חם על צלחת טריפה הוא לא נאסר, ומכל מקום אם הוא חם ממש והשולחן באמת מלוכלך בחלב ובשר [וזה לא סתם לחץ שלך אולי לא ניקו היטב וכו'] תנקה קודם מעט את השולחן.הלחץ שמא יגע לך באוכל נראה לי מופרז קצת… אני מניח שידיו אינם מלאים בבשר וחלב…