לולב עם קורא או בלי קורא?

שאלה:

לכבוד הרבנים רציתי לדעת מה טעם אנשים שלוקחים לולב עם קורא הרי זה רק בחזקה אז אולי עדיף בלי קורא ולבדוק? אשמח להסבר תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מנהג בני אשכנז אכן להקפיד לקחת פתוח, הספרדים לוקחים סגור. אבל לא ממש מדוייק לומר שזה רק חזקה, כי בעצם גם אם העלה האמצעי פתוח מעט ודבוק על ידי קורא זה בסדר, לא צריך שהדיבוק יהיה מעצמותו ממש. החשש האמיתי הוא רק שמא הקורא נכנס בתוך הפתיחה ואז הוא נעשה כהימנק, ולכן עדיף לכתחילה לחפש פתוח. הסיבה למנהג הספרדים היא משום שבשנים עברו היה קשה מאוד למצוא לולב סגור כמו שצריך, ורק בשנים האחרונות שהתפתח זן דרי ניתן למצוא יותר בנקל [אף שזה עולה יותר, אבל על מצוות לא צריך לחסוך..] בלולבי אל עריש למשל, כמעט לא ניתן למצוא לולב שאינו בחשש כווץ או שהוא סגור לגמרי.