כיצד בוחרים בן-זוג

שאלה:

הכרתי מישהו חדש, והבהרתי לו שאני מעוניינת רק בקשר רציני שיוביל לנשואין..הוא בתגובה אמר שאנחנו חייבים להכיר טוב לפני שעושים צעד רציני, אמרתי לו שאין בעיה שנכיר, שניפגש כמה פעמים שירצה, אבל ללא יחסי אישות, עד שניתחתן , השאלה שלי היא: מה עושים במקרה שכזה? האם אני הולכת להתחתן עם מי שאני לא מכירה בכלל? רק מכמה פגישות אי אפשר להכיר את האישיות של האדם.. כולם יכולים להיות שחקנים טובים,איך אפשר לדעת שאני בוחרת את האדם הנכון.. אם כל הכבוד לאינטואיציה שלי..

תשובה:

שלום רב,

ראשית אכן כך ראוי לנהוג, אין יחסי אישות לפני הנישואין. יחסי אישות שלא במסגרת נישואין הן אסורים.

בקשר לשאלתך, אכן תמיד יכולים להיות אנשים הנראים כלפי חוץ נחמדים וישתדלו מאד להרשים אותך, ומן הסתם את את אפילו בלי ממש במודע תנסי להרשים אותו, אלו הם החיים. ואגב, גם אנשים שחיים ביחד כמה שנים לפני הנישואין אני לא רואה שמצבם שפיר יותר בקשר לחיי הנישואין – כאילו הם כבר מכירים לפני ולפנים. שהרי בתי הדין מלאים עבודה בזוגות חילונים שהיו חיים יחדיו לפני הנישואין, אז כנראה שלא זו המתכונת להצלחה…

אם את רוצה למתוכנת להצלחה, אני לא רואה אפשרות אחרת מלבד לברר היטב על הבחור אצל המכירים וכד', ולהתפלל לבורא עולם שישמור עלייך לבל תכשלי.

המון הצלחה!