תנור חלבי שחומם עם תבנית בשרית

שאלה:

שלום,
חיממתי בתוך התנור מאכל חלבי וביחד עם המאכל היתה תבנית חד פעמית בשרית שחיממתי בה עופות בשבת. עברו יותר מ 24 שעות מאז החימום בתבנית הבשרית. נשארו שם שאריות של שומנים שרופים.
מה הדין של האוכל החלבי שחומם בתנור? של התבנית החלבית שבה חומם המאכל החלבי. את האוכל החלבי שמתי על צלחת חלבית. מה הדין של הצלחת? אני כבר שטפתי את הצלחות ואינני יודעת על איזו אכלנו. שמתי לב לתבנית הבשרית רק יום למחרת. ומה הדין של בתנור? תודה

תשובה:

שלום רב

אם היו שם רק שאריות שרופות ממש ניתן להקל שהמאכל והתבניות כשרות, אולם אם היתה שם ממשות הראויה למאכל [ואני מניח שהיתה] אזי, אם היה במאכל פי שישים כנגד השאריות [אני מניח שהיה] התבנית והמאכל כשרים [ובצירוף שריחא לאו מלתא ורק משום חומרא חוששים לזיעה בתנורים שלנו],ואם לא היה פי שישים [לא סביר] יש להכשיר את התבנית והמאכל אסור. הצלחת בכל מקרה מותרת.