בקשות אישיות – חיובי או שלילי?

שאלה:

מצד אחד אומרים להתפלל על כל דבר, גדול כח התפילה,
השפע לא יורד עד שמתפללים
ומצד שני בט באב שמעתי דרשה שצריך להתפלל רק על גאולה ואנחנו כמו ילד קטן שמתפלל על שטויות במקום על העיקר… מה ההשקפה הנכונה? אחרי הדרשות ששמעתי ב-ט' באב אני מרגישה אשמה לבקש משהו כמו זיווג פרנסה אמונה…

תשובה:

שלום וברכה

ההשקפה הראשונה היא הנכונה, אבל אם נעיין היטב אין סתירה בין הדברים: ברור שיש להתפלל על כל דבר וזו תכלית האמונה, ולכן תיקנו לנו חכמים ברכות ותפילות על כל ענין בחיינו, להאמין שהכל מבורא עולם ורק בו אנחנו בוטחים ואליו אנחנו פונים. אם שמתפלל לבורא העולם בעת צרה מקיים בכך מצוה דאורייתא לכל הדעות, של "לעובדו בכל לבבכם", אבל גם נכון שצריך לדעת מה עיקר ומה טפל, ולנסות להתפלל גם על הגאולה ובנין המקדש שהם הדברים החשובים באמת.

שיתקבלו התפילות