תכלית החיים

שאלה:

שלום לרבנים. השאלה מופנת לרב ירוחם. עולה לי במחשבה לאחרונה איך יכול להיות שאדם שעובד 8 עד 7 שעות בעבודת חול יכול להגיע לתכלית הרי יוצא מכך שרוב חייו הוא עוסק בחול וזה קללה בזעת אפיך תוכל לחם ויהודי צריך להגיע לידיעת התורה צריך לתקן תמידיות לדעת הלכות, ועוד אז איך בנאדם יכול לעשות זאת במצב כזה שרוב חייו עסוק בפרנסה

תשובה:

שלום וברכה  ידידי

המיוחד באמונה היהודית שכל אדם יש לו את התפקיד שלו והסולם שלו, לא כל אדם מסוגל טכנית ונפשית ללמוד תורה כל היום, וכל אדם יבחן על פי יכולותיו ותפקידיו. בכל חיי המעשה ניתן לגלות את בורא העולם, אדם שעוסק במסחר מחוייב לקיים מסחרו באמונה וביושר וכו' וכו'. והעיקר בכל מקום שאתה נמצא לזכור לקבוע עיתים לתורה בכל יום, עין ערוך לזכות שבקיום המצוות המעשיות תפילין תפיליותבזמנן וכו', בשביל קדיש אחד שווה היה להוולד…

בהצלחה.