ריח בואש בבית הכנסת, מותר להתפלל שם?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אחד שמגיע לבית הכנסת וכנראה בואש היה קרוב לה בלילה ובבוקר הריוח חזק שמרגישים אותו בכל פנה ופנה שבבה"כ. האם מהדין מותר להתפלל שם?

שנית, אם מן הדין מותר, אם יהיה טרחה ללכת לבית כנסת אחר הן מפני שמתפללים יותר מאוחר הן שצריך לנהוג באותו כדי להגיע למקום אחר. האם מעדיף או שיתפלל שם היות שאין צואה שם או שום דבר מאוס ממש אלא ריוח בעלמא שבא מין בחוץ?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ריח רע שמונע את התפילה הוא רק ריח של רקבון ועיפוש, כל ריח רע אחר, כמו ריח של חיה או של נפט וכדומה, אינו אוסר את התפילה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' עט ס"ק כג.