הנחת מאכל חם ליד סלטים בשבת / ריח זיעה בתפילה / לח שהצטנן

שאלה:

1)אם בשבת אני שם סלטים על הצלחת. ומביאים את קערת החמין עם הסיר לשולחן. האם מותר לי למזוג את החמין לצלחת ליד הסלטים ועליהם או שזה איסור בישול?
2)אם אני שוטף את הצלחת והיא רטובה ואני מנער אותה מהמים ואז שם את החמין על הצחלת כשעדיין יש רסיסים של טיםות הדבר מותר?
3)אדם שמזיע וחוץ מכבודכם מריח את הזיעה של עצמו(אחרי יום עבודה וכד') האם מותר להתפלל ככה?
4)אם נהגתי לא לומר ברכת המפיל בברכה, וכעת אני רוצה לומר בברכה, האם צריך התרת נדרים?
5)כשאני רואה אישה שאני מכיר והיא לבושה לא צנוע, אם אתחמק מדיבור איתה – היא יכולה ועלולה להעלב, אם כי לא בטוח, מצד שני אם אומר לה שלום ואדבר היא מכשילה אותי , מה עושים במקרה כזה?
6)מה אני עושה אם בעבודה יש אי צניעות מצד לבוש? האם אסור לעבוד במקום כזה או שיש הקלות? נניח כשזה רק מידי פעם במהלך היום ולא כל היום?
נא לא לפרסם תודה.

תשובה:

שלום רב

  1. יש להמנע מלשים את החמין על הסלטים או בצמוד להם, כיון שבחמין יש דבר גוש שמחמירים שדינו ככלי ראשון, והם עשויים להתבשל.
  2. במים שלא התבשלו כלל נהגו להחמיר ולנגב אף שאין לכך חשיבות רבה, במים שכבר התבשלו, כמו אדם שסיים כוס תה ורוצה לשתות עוד, לא החמירו בטיפות מועטות כל כך, מחמת צירוף השיטות שבלאו הי אין בישול אחר בישול אפילו בלח.
  3. בריח זיעה אין צורך להחמיר, ראה כאן.
  4. זה לא נושא של התרת נדרים, יש לומר ברכת המפיל בברכה.
  5. תאמר שלום בנימוס ותמשיך לדרכך.
  6. זו בעיה, כיון שאפילו הסתכלות אקראית באשה לא צנועה אסורה כמבואר במשנה ברורה בסי' עה, כנראה סמכו להקל במקרה זה משום דליכא דרכא אחרינא, אבל יש לעשות השתדלות להמנע ככל האפשר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הקערה של החמין היא בעצם הסיר עצמו, לא מוציאים את החמין מהסיר, אלר כל אחד לוקח ישר מהסיר שהורד כעת מהפלאטה ושם על הצלחת שלו

  2. כתב הרב פה ש"יש להימנע". אך בדיעבד גדול כשעשיתי, האם העירוי הזה מתוך סיר שהיה על הפלאטה ועודו רותח והוא נוגע בסלטים זה נחשב כחילול שבת?
    כלומר האם לדעת המקילים גם העירוי עצמו על גבי הסלטים הוא גם כן אסור, ורק כשזה כבר בכלי שני אז מותר, או שאם זה עירוי מכלי ראשון לשיטת המקילים זה גם מותר?