לכבוד הרב שלום,
בשבת האחרונה נתקעתי בשירותים בבית, ולא היה לי למי לקרוא, אבי הלך לבית הכנסת ואימי ישנה ולא שמעה אותי
לא ידעתי אם מותר או אסור, אבל פשוט הוצאתי את החלון מהמקום, זה לא חלון עם צירים, אלא חלון קטן שבהרמה קלה כלפי מעלה יוצא מהמסילה, ויצאתי דרך החלון למטבח. זה לא היה פיקוח נפש, פשוט לא ידעתי מה לעשות עם עצמי כל כך הרבה זמן בשירותים..קצת לא נעים..
האם מותר לפרק חלון כזה או אסור?

תשובה:

שלום רב

גם הוצאת חלון מהמסילה זה איור סותר והחזרתו איסור בונה, ואפילו אינם תקועים בחוזק, לכן היה צריך כן לקרוא למישהו שיפתח באופן רגיל מבחוץ את המנעול ולא להוציא את החלון.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ח סעי' ג ובהערה ט.