האם מותר לבהע"ב להקשות על השוכר כדי שיצא מהדירה?

שאלה:

בס״ד, האם מותר לבעל בית שיש לו דירות שמשכיר , ובחוזה השכירות לא כתוב שיש לו רשות להוציא את המשכיר מתי שירצה, האם מותר לביל הבית לעשות טכניקות להוציא דייר שגר שם . מפני שהמחיר שנקבע ע״פ החוק אין בעל הבית רשאי לעלות יותר מ3 אחוז בשנה, ונוצר מצב שהמחירים קפצו מאוד, כך שאם הדייר יצא יוכל בעל הבית לקבל סכום מאוד גבוה יחסית. וגם אם הדייר יצא , לא יוכל להרשות לעצמו לגור במקום זה מפני מכירי השכירות מאוד גבוהים ויצטרך לעזור את הקהילה וללכת למקום ללא אוכלוסיה יהודית ( מדובר בחול)

האם מותר לבעל הבית ע״פ ההלכה להוציא אותו?

תשובה:

שלום רב,

אם יש בזה מנהג ידוע במקומכם (כגון שבמקומכם החוק לא נותן להוציא אותו ) ודאי שכל המשכירים השכירו על דעת המנהג ואם לא צוין אחרת בחוזה הולכים אחריו אם אין על זה מנהג ונגמר זמן השכירות אם לא מצוין בחוזה אחרת בהתראה של ל' יום הבעל הבית יכול להוציא את השוכר.