העברת תינוק מיד ליד בימי נידה

שאלה:

שלום רב ..
ב"ה נולדה לנו בת אתמול ויש לי שאלה בנושא דיני ריחוק..
האם מותר לה להעביר לי ( בעלה) את התינוקת מיד ליד כשיש אנשים מסביב או כשאין אנשים בכלל שזה יותר מסובך כי היא ממש תינוקת

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב ורוב נחת ושמחה תמיד!

אחרי הלידה חלים על בני הזוג כל דיני נדה, ובכלל זאת שאסור להעביר את התינוקת מיד ליד עד שתגיע לגיל בו היא עוברת מעצמה מיד האב ליד האם ולהיפך.

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' קצה ס"ק ג, וראה ערוך השלחן שם סעי' ה שנראה שהחמיר גם בתינוק שיכול לעבור מעצמו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אפילו אם יש אנשים לידנו ..איך אפשר לעשות זאת?
    זה ממש מדגיש את זה שהיא בימי נדתה.
    וזה לא צנוע בעליל!
    גם לגביי חפצים אם יש חברים / משפחה/ סתם אנשים משום צניעות אפשר להעביר מיד ליד לא?
    תודה רבה!!

  2. אסור בהחלט, וניתן למצוא דרך שזהה לא יבלוט, מסתובבים רגע ומניחים כביכול במקרה על העגלה, כל זוג דתי מתורגל בזה. ואגב אני חוזר שוב, שאולי לא נעים לך שידעו שאשתך נדה אבל אין בכך חוסר צניעות.