שאלה:
שלום רב.
באם יש לי מיקרוגל בשרי שמלוכלך בכתמי שומן בשרי האם מותר לחמם שם אוכל פרוה בלי מכסה בחימום חלש (האוכל חמים לא יוצא אדים) ואחר כך לאכול חלבי בלי לחכות 6 שעות?
וכן מה הדין עם חימום במקרוגל הנל עם מכסה בחום גבוה על מנת לאכול אחר כך חלבי מידי.
תודה רבה
תשובה:
שלום רב
אף שאין לאכול את המאכל עם חלב ממש, אין צורך להמתין 6 שעות, ומיד לאחריו ניתן לאכול חלבי. בליעת טעם בלבד מהכלים אינה מחייבת המתנה.
ערב טוב.
האם זה נכון גם אם יש פירורי שניצל שסביר שאלה פירורי לחם בעצם?
והאם מותר להניח את האוכל הפרווה בצלחת חלבית?
חובה לנקות קודם.
תודה, ואם המיקרוגל לא נקי –
וחיממתי פרווה, האם צריך לחכות 6 שעות, והאם זה אותו דבר בתנור
לא צריך לחכות שש שעות, כדברי הש"ך הידועים בסוף סימן פט בענין זה.
תודה רבה!
במיקרוגל או בתנור מלוכלך מבשר – מותר לחמם דגים?
אם יש שם ממש שיירים אסור לחמם שם דגים, אלא אם כן הם מכוסים, אבל בדרך כלל מדובר רק על משהו שרוף או שומן דבוק ובזה אין איסור.
אצלינו יש פירורי לחם של הקרום של השניצלים. חייבים להוציא?
ואם מדובר בכתמים שאפשר להוציא, אני חייבת להוציא? (רוטב או שומן שהשפריץ)
לכתחילה יש להוציא פירורים, אבל להמתין שש שעות לא צריך.
סליחה, לגבי דגים אני מבינה שצריך לכתחילה להוציא פירורים בשריים. אבל אם אני רוצה לחמם מאכל פרווה שאינו דגים, למשל פיתה, ואני מניחה אותה על צלחת בשרית – הפעולה עצמה אינה אסורה, אז מדוע כתבתם (בתאריך י בטבת) שלכתחילה צריך לנקות?
לא צריך לנקות אבל שלא יגע בחלבי ולא יאכל בארוחה חלבית.
השאר תגובה