המתנה לאחר פרווה שהתחמם במיקרוגל בשרי

שאלה:

שלום רב.
באם יש לי מיקרוגל בשרי שמלוכלך בכתמי שומן בשרי האם מותר לחמם שם אוכל פרוה בלי מכסה בחימום חלש (האוכל חמים לא יוצא אדים) ואחר כך לאכול חלבי בלי לחכות 6 שעות?
וכן מה הדין עם חימום במקרוגל הנל עם מכסה בחום גבוה על מנת לאכול אחר כך חלבי מידי.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אף שאין לאכול את המאכל עם חלב ממש, אין צורך להמתין 6 שעות, ומיד לאחריו ניתן לאכול חלבי. בליעת טעם בלבד מהכלים אינה מחייבת המתנה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. אם יש שם ממש שיירים אסור לחמם שם דגים, אלא אם כן הם מכוסים, אבל בדרך כלל מדובר רק על משהו שרוף או שומן דבוק ובזה אין איסור.

  2. אצלינו יש פירורי לחם של הקרום של השניצלים. חייבים להוציא?
    ואם מדובר בכתמים שאפשר להוציא, אני חייבת להוציא? (רוטב או שומן שהשפריץ)

  3. סליחה, לגבי דגים אני מבינה שצריך לכתחילה להוציא פירורים בשריים. אבל אם אני רוצה לחמם מאכל פרווה שאינו דגים, למשל פיתה, ואני מניחה אותה על צלחת בשרית – הפעולה עצמה אינה אסורה, אז מדוע כתבתם (בתאריך י בטבת) שלכתחילה צריך לנקות?