כיסה מחבת חמה במכסה טרף

שאלה:

בישלו פשטידת איטריות במחבת, אך השתמשו בטעות במכסה מזכוכית שהוא טרף.
מה דין הפשטידה ומה דין המחבת

תשובה:

שלום רב

אם המכסה אינו בן יומו, כלומר לא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, המאכל והמחבת אינם נאסרים, אבל אם היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, המאכל נאסר והמחבת טעונה הכשרה. ראה שו"ע סי' צג. למנהג הספרדים, אם היה פי שישים במאכל כנגד המסגרת מתכת של המכסה [נדיר] יש להקל, כיון שהזכוכית עצמה אינה בולעת למנהגם, כמבואר בשו"ע או"ח סי' תנא, לעומת הרמ"א שם.