אכילה לפני ספירת העומר

שאלה:

האם מועיל שומר בנוגע מצות ספירת העומר אם כבר הגיע צאת הכוכבים ורוצה להתחיל הסעודה ומבקש משומר שיזכירו לספור

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: בכף החיים סי' תפט ס"ק סג כתב ששומר מועיל רק לגבי החצי שעה שלפני צאת הכוכבים, אבל בהגיע הזמן של המצוה ממש אינו מועיל. ואילו בשו"ת אגרות משה ח"ג סי' צט מתיר זאת, ולפי שלא מסתבר שספירת העומר שבזמן הזה  להרבה פוסקים היא מדרבנן תהיה חמורה מקריאת שמע ותפילה. אחרים מתרצים, שכיון שעיקר זמן המצוה לכתחילה הוא בתחילת הלילה משום דין תמימות חמור הדבר יותר מקריאת שמע שזמנה כל הלילה.