האם חולת דמנסיה חייבת בקריעה?

שאלה:

לכבוד מרנן ורבנן שלום רב,

האם אישה החולה במחלת הדמנציה או אלצהיימר, חייבת לעשות קריעה על המת? (כגון על הוריה או בעלה וכדו'). וכמו כן האם היא חייבת בכל דיני האבלות כאדם פיקח? והאם הדין משתנה לפי דרגת חומרת המחלה של הדימנציה/אלצהיימר?

ברוכים תהיו בברכת התורה,
דויד

תשובה:

שלום רב

הדבר תלוי כמובן באופי מחלתה, אם היא כלל לא יודעת ולא מבינה מה נעשה סביבה דינה כשוטה ופטורה מכל המצוות. אבל אם יש לה זמנים משתנים וכאשר מזכירים לה היא מבינה, יש להזכיר לה ולעשות לה את הקרועה ככל מצוות האבלות. כמובן שאם לפי חוות דעת הרופאים יש להמנע אצלה מגילויי אבלות מחמת חוליה ומצבה והדבר גורם לה לסיכון, היא פטורה לגמרי.

בשורות טובות ותמיד שמחות.