האם צריך להזהיר את הורי לגבי משקאות לא בריאים שהם שותים?

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב

האם אני צריך להזהיר את ההורים שלי, על המשקאות שהם שותים, שלפי מה שקראתי כנראה לא בריאים? לא יודע אם ישנו את ההרגל או לא, אבא סביר להניח כן או ימעט, אך אמא שהיא חולת סוכרת לא נראה לי שתשמע לי לבטל ממנה את המתוק המותר הזה לחולי סוכרת, למרות שנראה לי שהוא אולי לא בריא ממה שקראתי.
אני יכול להציע אופציה בריאה מתוקה במקום (לא יודע אם האופציה הזו מותרת לאמא, נראה לי שכן, אך אפשר לבדוק לפני), או אפילו לקנות להם לפני שאני אומר, כך שלא יהיה קשה מדי לשמוע, אך זה מסבך אותי לגבי ברכה שלא יברכו.

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אתה יכול לדאוג לבריאותם ואין בכך כל בעיה. אין צורך לקנות להם, באופן כללי אנשים לא אוהבים שמציבים להם עובדות, תאמר להם את דעתך והם יחליטו אם הם מקבלים אותה. הם כבר גדולים ויכולים לקחת אחריות על עצמם..

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ערב טוב ותודה רבה כבוד הרב
    האם הכוונה בלומר להם את דעתי, זה להגיד להם שלדעתי זה לא בריא
    או להגיד להם או להראות להם מה קראתי?

  2. כבוד הרב תודה רבה,
    רק שאמא היקרה שלי לא נראה לי תאהב לשמוע את זה, אז לא לגבי עניין הכנה, אלא האם בכלל להגיד או לוותר.
    קראתי משהו לגבי ח"ו דמנציה שמשקה שהיא שותה אם אני לא טועה (יכול לוודא כנראה) מגביר את הסיכוי לזה ח"ו ב-40 אחוז.
    היום היא שכחה את הקוד לבנקט שלה, והתפלאה על זה, אחר כך נזכרה. לא זוכר אם קראתי על הסימני זיהוי של דמנציה, אך לא יודע, מצד אחד נשמע חשוב להגיד, מצד שני לא נראה לי שהיא תאהב לשמוע את זה, וזה סביר להניח יצער אותה ואולי תתפרץ עלי בקטנה בכעס כזה של ביטול כי לא רוצה לקבל עם אולי תירוץ. (לא לגנאי עליה, אלא מה לעשות היא בן אדם, היא לא מתכוונת לפגוע, ולא נראה לי שהיא בכלל יודעת שהיא פוגעת לפעמים)
    היה גם עוד איזה מקרה שהיא התבלבלה בשמות של משהו, אולי זה היה זה סתם מעייפות (נראה לי זה היה בערב) או אי רגילות לחפץ השני והם דומים (מדיח שאולי בדיוק תיקנו אותו, אך יכול להיות שזה היה לפני שתיקנו אותו, ומכונת כביסה או מייבש).
    וואי, אני יודע שאני סחוט מההודעה הזאת חח, לא נושא שאני הכי אוהב לדבר עליו.
    ואולי אני שכחן יותר ממנה (לא יודע, לא זוכר עכשיו חחח)

    תודה רבה כבוד הרב