נדר שלא לדבר עם אמא שלו

שאלה:

אבקש למנות אתכם רבני בית ההוראה של נתיבות חיים להתיר לי את מה שנדרתי בשעת כעס למול אימי.אמרתי לה שאני נודר שאני לא אדבר איתה לעולם. אני רוצה להתיר את הנדר הזה .
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני היה מקום לדוןהאם הנדר שלך חל או לא. שהרי יש לך חובה לדבר עם אמך, מצד כיבוד אב ואם. ואדם לא יכול לנדור נדר על דברים שהוא מחוייב בהם. אולם מאחר שבהחלט יתכן שהנדר חל מחמת איסור כולל שהרי יש דברים או מצבים שאינו מחוייב לדבר עם האמא והנדר חל עליהם, ואם הנדר כבר חל, אז חייבים להתירו. אולם אנו לא מתירים נדרים בשליחות, עליך לפנות לשלשה אנשים ולספר לאחד מהם את הנדר והם יעשו לך התרת נדרים.