קטניות בפסח לחולת אנורקסיה

שאלה:

שלום וברכה

קרובת משפחתי , בת 19 אובחנה לפני כשלוש שנים כחולה באנורקסיה, ואף אושפזה למספר חודשים.

ב״ה בשנים האחרונות היא לא במצב המצריך אשפוז אבל לדברי הרופאים והדיאטנית היא חייבת להיות במעקב כי הפרעת האכילה עלולה לחזור

כמו כן מזה כשנה היא החלה להקפיד על טבעונות

המשפחה היא אשכזית ונוהגת באיסור קטניות

האם יש היתר לתת לה מוצרי סויה וקטניות אחרות

תשובה:

שלום רב

אם היא רגילה באכילת קטניות ונראה שכך תוכל לאכול תוך יותר ובריא יותר מותר בהחלט לתת לה קטניות, רק להזהר שהם יהיו בכשרות טובה לפסח, וגם שלא יכנס למטבח שלכם ולא יתערב במאכלים שלכם.

רפואה שלמה וחג שמח.