קדיש על סבתא כשההורים חיים

שאלה:

שלום,רציתי לדעת לגבי ישיבת שבעה על נפטרת.אם אין ילדים גברים לנפטרת ,ויש רק נכד (אשר עדיין יש לו שני הורים )האם הוא יכול להגיד עליה קדיש?ואם יש אפשרות שהוא יגיע לבית כנסת מידי ערב ויגיד שם את הקדיש ?..כי בבית אין אפשרות למניין ואין מי שיגידו קדיש חוץ ממנו.
תודה רבה !

תשובה:

שלום רב

אם ההורים נותנים לו רשות מותר לו לומר קדיש, אבל יש שכתבו שיש בכך סימן לא טוב, לכן עדיף לשכור אדם אחר שאין לו הורים שיאמר קדיש על הנפטרת שלושת תפילות ביום לאורך השנה כולה, וזכות גדולה היא לה שיגידו עליה קדיש. אגב אחד החתנים יכול אף הוא לומר את הקדיש.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה רמ"א סי' קלב סעי' ב, וקיצור דברי סופרים פרק נה.