הפרשת מעשר עץ לימון

שאלה:

עץ לימונים בגינה פרטית. כשאני מתארח בבית של דוד שלי הוא קוטף ומשתמש ללא מעשר…
1. האם ניתן להפריש מראש לכל השנה?
2. האם ישנו איסור אם אני אוכל את רק את המיץ של הלימון בתור תוספת טעם לסלט או לטחינה?
3.האם ישנו איסור לאכול רק לימון אחד בבית ללא הפרשה מדין עראי?

תשובה:

שלום רב

לא ניתן להפריש לפני גמר המלאכה, ואסור לאכול אפילו מעט מהטבל, הוא גם לא בטל בשישים כיון שהוא בא לטעם, גם לימון אחד לא ניתן לאכול, כיון שזה לא בדרך עראי.

יש לעודד את הדוד להפריש תרומות ומעשרות, ובכל מקרה תהיה תמיד יהודי גאה, תספר על השקפותיך והנהגותיך ואנשים רק יכבדו אותך, אין צורך לוותר על העקרונות. תעשה זאת תמיד בחיוך אבל בהחלטיות, זה בסדר גמור. הדוד ידע שלפחות כאשר אתה מתארח אצלו הכל צריך להיות כשר לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שואל שאלה פרקטית. מדובר על דוד שלא מקשיב וגם מאכיל את בני ביתו בלימונים הנ"ל.

    ראיתי שיש נוסח שמבצע תרומה ומעשר לכל השנה. האם הרב מכיר?