פלפלים חריפים שנחתכו בסכין של חמץ

שאלה:

לכב' הרבנים שלום: פלפלים חריפים חתכתי אותם בסכין לא של פסח בהקפאה האם אני יכולה להשתמש לפסח {לא בתוך פסח עצמו} שלפני פסח מתבטל בשישם? תודה לרבני ההוראה. פורים שמח!!!

תשובה:

שלום רב

אין להשתמש בפסח. אבל אפשר לשמור בהקפאה לאחרי פסח ולכלול במכירת החמץ.

מקורות:

אינני בטוח כלל שיש כאן שישים נגד החמץ, שכן הסכין כולו בלוע בחמץ וצריך שישים כנגדו, והדבר תלוי בגודל התבשיל וכו', ובכלל בפסח מאוד נזהרים בכל מה שנעשה בכלי חמץ ובמטבח של חמץ. אם תבשלי בפסח עצמו ודאי שי בעיה שכן כרגע ודאי אין פי שישים כנגד הסכין…