נוסע בשבת בפנסים כבויים להעיר לו?

שאלה:

אדם שהולך בליל שבת ברה"ר ורואה רכב שנוסע בכביש ללא אורות אם יש להעיר את תשומת ליבו שידליק את אורות הרכב הכבוים כדי שלא תיגרם לחלילה תאונה על ידי שלא יראה את האנשים החוצים את הכביש, וכן להיפך שהם לא יראו אותו או שאין לפיקוח נפש, ואין לומר לנוסע ברכב שאורתיו כבויים דבודאי ידליק אותם ונמצא מכשילו בחילול שבת,

תשובה:

שלום רב

אני מניח שראית את השאלה הזו בעלון וישמע משה פרשת תרומה, שם עסקו בזה בהרחבה, הביאו מהרבה פוסקים חשובים להחמיר שלא לומר לו, כך מהגר"ח קנייבסקי רבי מ' שפרן רבי משה שאול קליין ועוד, לעומת מרבי יצחק זילברשטיין שצידד להקל בצירוף לימוד זכות שאולי הוא נוסע לפיקוח נפש… אני התחברתי לסברתו של רבי שמואל אליעזר שטרן שאמר שאם הוא נוסע במקום קצת חשוך ויש חשש שיסכן אנשים חובה לומר לו, אבל אם הוא נוסע במקום מואר לגמרי ואין חשש, לא יאמר.

פורים שמח.