שאלה:
אם טיגנתי בצל בסיר חלבי וחתכתי בסכין חלבית, האם מותר לאכול אותו כשאני בשרי?
תשובה:
שלום רב
אין צורך להמתין 6 שעות.
מקורות:
ראה הגה’ רבי עקיבא איגר לשו”ע יו”ד סי’ פט, ובדרכי תשובה שם ס”ק מב, ובקיצור שו”ע פויפר עמ’ פד בשם הגרי”ש אלישיב. אולם, בפרי מגדים או”ח סי’ תצד א”א ס”ק ו מביא שיש שהחמירו בדבר חריף הנעשה חלבי שלא לאוכלו עד לאחר 6 שעות מהבשר. המחמיר כדעה זו תבוא עליו הברכה אף שהעיקר להלכה שאין צורך בהמתנה כלל.