כתמים יומיים אחרי המקווה

שלום רב,
שאלתי לגבי הפרשה חומה יומיים אחרי מקווה. ההפרשה הייתה קצת יותר מכתמים אבל לא ווסת. אני חושבת שזה שינויים בגלל הגיל. האם מחמת הספק צריך לטבול ? ואם כן האם צריך לפני גם לספור שבעה נקיים?

תשובה:

שלום רב,

יש כאן כמה נקודות לדון בהן שלא הובררו בשאלה:

ראשית, אם ההפרשה חומה לגמרי ואין בה כל נטיה כל שהיא לאדמומית, אפילו במעט, בלאו הכי אין בעיה, אבל צריך להיות בטוחים שאכן זה כך, בכל מקרה של ספק ניתן להראות לרב שיכריע.

בהנחה שיש כאן נטיה לאדמומית, אם מדובר בכתם יש לו כללים: על בגד צבעוני הוא אינו אוסר, על נייר קינוח נהגו לאסור בגודל גריס [בתנאי שהקינוח לא היה מיד לאחר הטלת מי רגלים אלא לאחר כחצי דקה], וכו', בפחות מכך אינו אוסר.

מה שכתבת יותר מכתם: אם המראה בגודל כשלוש אצבעות הסמוכות זו לזו ויותר, הוא יוצא מכלל כתם והופך לראייה ממש [בהנחה שזה אדמומי] ואז גם על בגד צבעוני זה אוסר.

אם לא הובן מספיק, תפרטי יותר ונשתדל לסייע.

בהצלחה