הכשרת תנור אפיה

בס"ד
לכבוד הרב מדין מבית ההוראה.
שלום וברכה.

לפני כ 8 חודשים מישהו נתן לי תנור אפיה מדגם LY VENT עם דלת אחת. התנור לא פעילה מזמן. לא הפעלתי אותה בכלל. השאלה : איך להכשיר תנור אפיה מחדש?
נא לציין תשובתכם לאימייל שאציין.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

הכשרת תנור תתבצע כך: יש להקפיד שלא ישתמשו בו 24 שעות, לנקותו היטב, ואז להפעיל חצי שעה על חומו המירבי, ומכאן ואילך להקפיד על ההלכה. לגבי התבניות, אם השתמשו בהם פעם בתוך 24 שעות לחלבי ובשרי אין להם הכשרה [רק על ידי ליבון חמור באש ממש, דבר שיקלקל אותן לגמרי] כך שיש לזרוק ולא להשתמש בהן, ניתן לקנות חדשות או להשתמש בתבניות חד פעמיות.

בהצלחה ושבת שלום.