נדר ושבועה בכתב

רבתי אם חברה שלי בהודעות בוואסטפ והיא אמרה לי שאם אני ימשיך לדבר היא תעשה לעצמה משהו אמרתי לה אם תעשי לעצמך משהו אני ירצח את עצמי[בתור סלנג] ואחרי זה כתבתי כך "אני נשבע לך שאם תעשי לעצמך משהו אני יכאיב לעצמי פי 10 [לזה התכוונתי בתור שבועה וגם לקיים אותה] והיא שרטה את עצמה עם סכין 4 פעמים והיא אמרה שלא כאב לה
א-האם השבועה שנשבעתי תופסת?
ב- אם כן מה צריך לעשות? יענו לשרוט את עצמי 40 פעם
ג-אם זה שבועה האם ניתר להפר אותה? יענו על ידי שלושה? עשר? מה הפתח של השבועה כדי להפר אותה?

תשובה:

שלום רב

קראתי בצער ובכאב כיצד יהודים מאמינים משחקים עם נדרים ושבועות כאילו זה דבר של מה בכך.. ולא מבינים שמדובר בדבר חמור מאוד!

לעצם הענין רבים מהפוסקים נקטו שנדר בכתיבה נחשב אף הוא לנדר ויש להתירו בפני שלושה, הפתח יהיה שאילו היית יודע שתעשה לעצמה דבר שאסור לעשות על פי הלכה [חובל בעצמו] לא היית נודר.

מקורות:

על נדר בכתיבה נחלקו הדעות, ומגדולי האחרונים יש שהחמירו שדינו כנדר, ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.