תנור פרווה שנאפה בו מאכל חלבי

אפינו בצק ממולא בממרח שוקולד חלבי בתוך תנור פרווה מה לגבי התנור הפך לחלבי?ומה לגבי תבנית התנור ששמנו עליה נייר אפיה ?

תשובה:

שלום רב

כיון שמדובר במאכל שאין בו רוטב וגם החלבי מצוי בתוך הבצק, מעיקר הדין יש לצדד שהתנור לא נעשה חלבי, ראה כאן בענין זה, אולם מה שכדאי לעשות הוא לנקות את התבנית והתנור, להמתין ללא שימשו 24 שעות, ואז להפעילו ריק עם התבנית בפנים על חומו המירבי חצי שעה, ואחר כך הוא שוב פרווה.

בהצלחה.