הכשרת ספל קפה

שלום, יש ברשותי "כוס פלא". זהו ספל קפה חלק, שכאשר שופכים לתוכו שתייה חמה מופיע תמונה או תוכן על הצד החיצוני של הספל. הספל עשויה מחרסינה ואני חושב שהיא מצופה בזכוכית. מישהו בעבודה רצה לעשות לי טובה ושטף את הספל שלי עם סקוץ' שמשתמשים בו גם לחלב וגם לבשר.
מה דינו של הספל? האם ניתן להמשיך להשתמש בו? ניתן להכשיר אותו?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אני מניח שלא השתמש במים חמים שהיד סולדת בהם, וגם אם כן אני מניח שלא היתה ממשות בשר וחלב בסקוצ', ומה שהיה פגום על ידי הסבון. כך שאין צורך בהכשרה.

יום טוב.