מריבה בליל טבילה

אשתי חזרה מהטבילה ולאחר כמה זמן התחילה ליצור מריבה ומבזה אותי על דברים שנעשו במשך היום ואני לא הייתי מעוניין במריבה הזאת ואני פגוע ממנה האם יש עלי חיוב עונה במצב כזה שהיא יוצרת את המריבה?

תשובה:

שלום רב

זה באמת נסיון קשה, אבל צריך לדעת שהבסיס של חיי הנישואין הוא ויתור ועוד פעם ויתור ועוד פעם ויתור! אחת הטעויות הקשות בחיי הנישואין שנכנסים לתוך מריבה ולא יוצאים מזה, וכל אחד חושב שצריך לומר את המילה האחרונה, ולקבל את ההתנצלות המגיעה לו וכו', וזה נעשה ככדו שלג שמתעצם וגדל ולא יוצאים מזה. צריך לדעת אתה הגבר האיש הכלתן יותר והחזק, זה לא משנה אם אתה אשם או לא, תתנצל מיד, תפייס ותגמור, ותגיעו למצב שכל מערכת היחסים ביניכם תבוא בטוב ובנעימים, ותוכלו לקיים את כל החיובים שלכם בשמחה. אדם חכם אף פעם לא הולך לישון בלילה לפני שהוא מפייס את אשתו וגומר סופית את המריבה!

בשורות טובות ושבת שלום.