התרת קנס על נדר להמנע מאיסור

שלום רב.
נדרתי נדר לא להיכנס לאתרי זימה ואם אעבור על הנדר אצטרך לשלם 500 ש'ח ולספר לאדם רנדומלי.
זה עבד כחודש ולאחר מכן נכנסתי עשרות פעמים.

אני לא יודע כמה ואם אני צריך לשלם,אני לא זוכר את כמות הפעמים.
האם הנדר חל בכלל? האם אני אנוס?
אני אפילו לא סגור מה התכוונתי בנדר,אני יודע שהתכוונתי שאם אני נכנס לאיזה אתר בכוונה,לא משנה איזה אחד אני אצטרך לשלם ולספר.
האם אני צריך לשלם על כל פעם ופעם ולספר למלא אנשים? או שמא רק לשלם פעם אחת ולספר פעם אחת?
האם צריך לשלם על כל אתר ואתר וכל לחיצה ולחיצה?זה באמת מייאש אותי.
הבנתי שהנדר הזה לא עוזר לי בכלום ואני צריך יותר לעבוד על הרצון שלי בצורה אמיתית.
הלוואי ויכולתי לחסום את האינטרנט בצורה מוחלטת,אבל משפחתי לא ששה לעניין..מה אפשר לעשות?אני באמת מיואש

תשובה:

זו בעיה גדולה מאוד, ואין לי עצה ברורה בענין. שכן יש בענין זה שני נדונים כבדי משקל: האחד, התרת נדר להמנע מאיסור היא מחלוקת גדולה בין הפוסקים, לא פשוט שניתן להתיר נדר כזה, ראה כאן. כך שיש לנו כאן ספק דאורייתא, ולחומרא.

ענין נוסף, גם להצד שמועילה התרה, האם ההתרה מועילה למפרע? וראה כל נדרי פרק לב הערה לו מדברי האחרונים שההתרה אינה עוקרת את הנדר למפרע אלא רק “מכאן ולהבא למפרע”, כלומר מכאן ולהבא דנים כאילו לא היה נדר, אבל חיוב שכבר חל עליך באותה שעה יש לשלם.ואני מבין שמדובר בסכום עתק.

לכן אין לי פתרון בשבילך, רק מכאן ולהבא עליך לעשות הכל בשביל לא להכנס לגועל נפש הזה, זכור שהקדוש ברוך הוא שונא זימה!!

בשורות טובות, ולעולם לא לנדור יותר.