זורע בעציץ שאינו נקוב

שלום לכבוד הרבנים שליטא,

למאן דאמר שאיסור זורע, בשבת, בעציץ שאינו נקוב, הינו מדרבנן, האם הוא הדין גם בהשקייה, שחיובה במציאות זו רק מדרבנן?

תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב

ברור שבאופנים שהזריעה עצמה מדרבנן גם ההשקייה שהיא תולדה של זריעה היא מדרבנן, אולם ראה שולחן שלמה סי' שלו שדן, בזמנינו שדרך לזרוע בעציץ שאינו נקוב, שאפשר שיש בכך מלאכת זורע מדאורייתא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!

    רציתי לשאול, האם דעתו של הגרש"ז הנ"ל הינה מוסכמת על הכל? כלומר, האם כל הסיבה לפטור מדאורייתא בעצית שאינו נקוב תלוי במציאות ומנהג העולם, או שמא ישנן סברות ב"איכות" הפעולה שאינה תלויה במנהג? (שאין דרך זריעה בכך – גם אם כולם נוהגים..)

    תודה רבה מראש

  2. לא ראיתי מישהו מפורש שמתייחס לטענתו, אבל בהחלט יש שדנו שבעציץ שאינו נקוב היניקה פחותה, ראה מנחת חינוך מוסך השבת על מלאכה זו.