נדרים

הייתי בשיעור תורה ולקחתי על עצמי לקרוא שמע שעל המיטה , ומודה אני בבוקר. אני מאוד מתמידה אך לצערי היו ימים שהלכתי לישון בחמש ולא יכולתי לקרוא שמע,או ימים שלא התעוררתי מוקדם לקרוא מודה אני. מה לעשות?

תשובה:

שלום רב

אם לא ישנת בלילה זה לא בעיה, על אופן כזה שאת לא מחוייבת בקריאת שמע על המיטה לא קיבלת, אבל לגבי מודה אני לא הבנתי, מה זה משנה מתי קמים? זה לוקח בדיוק 20 שניות, ואולי פחות… באופן כללי קבלות טובות תמיד יש לקבל בלי נדר, כדי שלא להכשל בעוון נדרים.

בהצלחה רבה והמשיכי לעלות ולהצליח!

חשוב מאוד לומר ברכות השחר ולא להפסיד אפילו יום אחד!!!!