האם ראוי להחמיר בשמירת שש שעות?

אכלתי במזנון כשר שניצל תירס שכביכול ארוחת הצהריים היא בשרית אבל לא אכלתי בשר. לאחד השניצלים היה טעם אחר, כאילו ושמו עליו ממרח\רוטב [מה שאין בכלל בד"כ כי זו ארוחה לצמחונים ] ואני עכשיו תוהה, בגלל שזו כביכול ארוחה בשרית אבל אכלתי צמחוני, אני צריכה לשמור בין בשר לחלב? כי אני לא יודעת מה הממרח\רוטב הזה, אם זה מתבשיל בשרי או לא ואין לי איך לוודא את זה.

תשובה:

שלום רב

אין כל סיבה. אף שאין לאכול חלב ממש באמצע ארוחה זו, כיון שהיא בחזקת בשרית, לא צריך להמתין 6 שעות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום כבוד הרב,
    יש מקרה דומה שחשבתי ששווה להעלות כאן.
    בצבא, בבין המצרים, שלא אוכלים בשר, אז בחדר אוכל מגישים גם שניצל תירס.
    הרבה חיילים סבורים שהם פרווה, ולא מודעים לכך שהשניצלים הצמחוניים הללו מטוגנים באותו שמן שהכינו בו את השניצלים הרגילים הבשריים.
    לכאורה, יש לחכות שש שעות גם במקרה כזה, שטוגן בשמן בשרי.