בשר ודג על מפית נייר / בשר במברשת שיניים

שלום-מפית נייר שנגבו בה את הפה לאחר דג אפשר לנגב את הפה גם לאחר בשר?או הסכנתא נמצאת במפית?וכן מברשת שיניים בשימוש לאחר ארוחה בשרית עם משחה חריפה ומים חמים-האם הופכת בשרית? בתודה חנוך

תשובה:

שלום רב

אם יש ממשות דג וממשות בשר והוא לא מקנח הכל אלא אוכל מהמפית זה יכול להיות בעיה… אבל דומני שהמציאות רחוקה, גם אין ממשות וגם הוא מקנח ומנקה ולא אוכל את הליכלוך מהמפית, כך שזה בסדר גמור.

שוב, גם כאן אין כל ממשות של בשר, ומלבד זאת המשחה פוגמת את הבשר, וכן המים אינם חמים בחום שהיד סולדת בו, בקיצור אין כל חשש.