כתובת קעקע מתחת לבגדים

שלום וברכה!
אדם נשוי התחתן עם אישה וגילה אחרי שהתחתנו
שיש לה כתובת קעקע על גופה… וזה הטריד אותו מבחינה של רוח היהדות
וניגוד אינטרסים בין הציפיות וההסתרה שבדבר שלא גילה טרם הנישואין.
האישה אינה מעוניינת להוריד את כתובת הקעקע בטענה שנישאר סוג של צלקת… או הסיכון שבדבר..
מה דינה של אותה אישה?
האם הייתה אמורה לספר על כתובת הקעקע שיש בגופה שיגרום לדחייה מצד בעלה?
האם מותר להתגרש בגלל בעיה אסטתית שכזו ?
מדובר על בחור חרדי מן המניין .
תודה

תשובה:

שלום רב

אף שאסור לעות כתובת קעקע אין כל חיוב להסיר אותה, כך שאם האשה מסרבת להסיר את הכתובת אין בכך כלום וזה לא נוגד את ההלכה. לגבי עצם ההסתרה אני חושב שנהגה כהלכה, כיון שכבר חזרה בתשובה אין כל סיבה לספר דבר כזה שאין לו כל השלכות לעתיד, ולגרום לבעל לפקפק ברצון להנשא לה.

באופן כללי נראה לי שכדאי ללכת ליעוץ נישואין, כאשר בעל שואל אם מותר להתגרש לא נשמע שהתקשורת טובה בבית, כדאי להתייעץ, להשקיע בבית ובעזרת ה'תראו דורות ישרים ומבורכים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז נישמע לפי דברייך שכביכל מותר להסתיר דברים/ לשקר או לגנוב דעת האחר.
    בטענה שרק אחרי הנישואין סביר להניח הוא יגלה את כתובת הקעקע
    … זה לא סותר את היושר האמת והצדק המוסרי של האדם לדעת אם מי הוא מתחתן ?
    לא היה עדיף לספר מלכתחילה על כתובת קעקע שיש לו השלכות על הרוחניות מאשר להעמיד פנים
    ולגרום לאחר לעוגמת נפש ?
    איפה היושר?
    למה לשקר?
    לא כדאי להתחיל את החיים בדרך האמת ?

  2. אתה יוצאמנקודת הנחה מוטעית שיש השלכות רוחניות ומתקיף… אין כל השלכה, מותר להשאיר את זה. אין כל סיבה למפח נפש.