שאלות בבשר וחלב

שלום כבוד הרב,

אם אפשר לפני שאני שואל לענות בקצרה וקולע ולא ארוך ומסובך כדי שאבין ולא אתבלבל חח…

1)אם יש לי ס´כום בבית,סט לבשרי וסט לחלבי,
עכשיו אני אוכל עם הסכום הבשרי נגיד מאכל פרווה האם אני בשרי?
כנ´´ל לצד החלבי?
2)אם לקחתי מזלג חלבית ועירבבתי מאכל פרווה האם המאכל חלבי?
3)אם לקחתי מזלג בשרי ועירבבתי מאכל פרווה האם המאכל בשרי?
4)אם יש לי סיר בשרי/חלבי שעברו עליו 24 שעות ובישלתי פרווה מה דין המאכל?פרווה?
5)אם יש לי סיר בשרי/חלבי שלאאאאא עברו עליו 24 שעות ובישלתי פרווה מה דין המאכל?בשרי?
6)אם לקחתי כפית/כף או מזלג וכו´ של חלבי ועירבבתי נגיד מאכל עם בשר מה הדין של המזלג/כף וכו´?
7)איך מכשירים סכ´ום וכנ´´ל סירים?
7)מה דין כלי זכוכית למאכלים חלבים ובשריים,הבנתי שאחרי 24 שעות אני יכול לאכול גם מאכל חלבי(אם היה לפניו בשרי ועבר 24 שעות) האם זה נכון?או שזה רק עם מאכלים קרים וחמים?ואיך מגעילים כלי זכוכית?
8)יש לי מיקרוגל 1 בבית-איך לנהוג בו בבשרי ובחלבי?
9)כנ´´ל לגבי תנור 1 שיש לי בבית-איך לנהוב בו בבשרי וחלבי?
10)כיצד יש לנהוג עם כוסות זכוכית לבשרי/חלבי כי לפעמים אנחנו מחממים חלב חם ..אז האם מותר לשתות בכוס נגיד של החלב חם שעברה שטיפה אוכל בשרי ולשתות מים בכוס הזו?

תודה

תשובה:

שלום רב

לאור ריבוי השאלות נענה בקצרה.

  1. לא. אתה נשאר פרווה.
  2. המאכל פרווה, אבל אם עירבבת בו בשני כלים אחד חלבי ואחד בשרי זו כבר בעיה… יש בה כמה פרטים. לכן אם עירבבת בחלבי אל תאכל עם בשר ולהיפך
  3. כנ"ל.
  4. המאכל פרווה, אלא שלמנהג בני אשכנז אם אתה יודע שאתה רוצה לאכול את המאכל עם חלב אין לבשלו בסיר בשרי אפילו שאינו בן יומו.
  5. למנהג בני ספרד בדיעבד אפשר לאכול עם חלב, ולמנהג בני אשכנז אסור.
  6. תלוי אם הכף בת יומה ואם הסיר בן יומו וכמה אוכל יש בסיר… אני מבין שהאלה אינה למעשה תעיין במאגר השו"ת שלנו ותמצא את כל הוריאציות..
  7. סכו"ם וסירים על ידי הגעלה, ראה במאגר השו"ת שלנו ערך הגעלת כלים.
  8. למנהג הספרדים זכוכית לא בולעת, אבל למנהג בני אשכנז דינה ככלי מתכות, ויש מחמירים אף יותר [לגבי פסח חוששים שדינם ככלי חרס שאין להם הכשרה].
  9. אין להשתמש במיקרוגל לשניהמינים יחד גם אם הם עטופים היטב, תמיד העטיפה עשויה לפקוע מהחום ואז הוא נאסר וההכשרה של מיקרוגל אינה פשוטה. ראה במאגר השו"ת שלנו על הכשרת מיקרוגל.
  10. יש להשתמש רק לאחד המינים, בשעת הדחק גדול ניתן להשתמש בו למין השני על ידי המתנה 24 שעות ללא שימוש, נקיון יסודי בחומרים חריפים, והפעלה כשהוא ריק חצי שעה על חומו המרבי.
  11. עניתי לעיל על כלי זכוכית. למעשה כדאי להמנע גם לספרדים.