קניית ירקות של תנובה בחנות ללא הכשר

שלום לרבנים: אנחנו קונים פרות וירקות של תנובה בשוק מעשרים אותם? תודה וישר כוח

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני הרבנות מעשרת שם, אבל חובה לקנות בחנות בה יש השגחה על הסחורה הבאה לחנות, אחרת מאוד מצוי שמגיעה לשם סחורה ממקומות שונים גם אם המוכר לא מודה בכך, לפעמים חסר בשוק משהו והוא מוצא בזול במקום אחר. כמו כן יש לפעמים עומס עצום בשוק הסיטונאי ויכול להיות מכשולות, לכן קונים רק בחנות עם הכשר.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    האם אדם חרדי יכול לסמוך על הכשר רבנות בפירות וירקות ? כלומר יש מכולת שבה יש תעודת הכשר רבנות ועל השק תפוחי אדמה ראיתי הדפס של כשרות רבנות גם כן והיה כתוב הופרשו תרומות ומעשרות ללא חשש שביעית.
    האם יכולה להיות בעיה ? אפשר להקל בעניין ?

  2. אני בביתי אינני סומך. כדאי לרכוש הכל ממערכות הכשרות המהודרות. יש להבין שיש הבדל מהותי ורעיוני בין הרבנות למערכות האחרות: הרבנות מנסה לספק מוצר הכי זול והכי פחות מפוקח ומסורבל שניתן עדיין להעיד עליו שהוא כשר. המערכות המהודרות מנסות לספק מוצר הכי מפוקח שניתן לעשות במפעלים תעשייתים, ממילא יש הבדל גדול בתוצאה.